Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Seminarprogramma SOLIDS 2013 Rotterdam
#1

[Afbeelding: 1_14_01_13_12_26_37.jpeg]

De voornaamste reden van een beursbezoek is het verkrijgen van efficiënte oplossingen voor een dagelijks 'probleem'. In de seminars, die gratis te bezoeken zijn, krijgen bezoekers praktische informatie en vinden ze op een interactieve manier een oplossing voor deze issues.

Deze seminars worden gegeven door kennisinstellingen, branche- of beroepsverenigingen. Momenteel worden de eerste stappen gezet om het inhoudelijk programma vorm te geven. Binnenkort zullen de partijen en sprekers gepubliceerd worden.

TOPICS

Binnen het beursprogramma van Solids worden onderstaande thema's behandeld, zowel in het aanbod van deelnemers als in het inhoudelijke programma.


Duurzaamheid Speelt in op o.a. de onderwerpen recycling, EU-normeringen, het voorkomen van productiestilstand ofwel optimaliseren van de uptime, proactief onderhoud, erosie- en corrosiedetectie en ‘life cycle cost’.


Ontstoffing- explosieveiligheid Dit onderwerp hangt mede samen met arbeidsveiligheid en preventie. Nadere kennismaking met o.a. de invoering van het IECEx system, werkprocessen, installatie-eisen en opleidingen.

Seminars
Take over control! De toepassing van SIL2 op (bigbag) aardingscontrole.

Spreker: Athex
Tijdens deze lezing wordt toegelicht waarom de SIL2 (Safety Integrity Level)zo belangrijk is bij het toepassen van BigBag aardingscontrole. Door het toepassen van deze betrouwbare, en daardoor veilige, procesveiligheid lopen safetymanagers, production managers en procestechnologen voorop in het naleven van de veiligheidsnormen.
In een SIL-omgeving met veiligheidsrisico’s op het vlak van statische ladingen worden aardingsontrolesystemen geadviseerd die voldoen aan de voorwaarden van het specifiek te beoordelen SIL-systeem. Zelfs als de omgeving waarin de aardingscontrole zich bevindt niet SIL beoordeeld is, voorziet een SIL-aardingsysteem een indicatie van de betrouwbaarheid van de inherente veiligheidsfuncties van het aardingssysteem op zich.

Procesinstallaties continu controleren op goede statische aarding

Spreker: Athex
Procesinstallaties worden in de meeste gevallen voorzien van een statische aarding op plekken die voorzien zijn door de leverancier. Echter in vele gevallen volstaat dit niet voor het veilig afvoeren van alle statische ladingen. Verscheidene objecten kunnen geïsoleerd raken van elkaar wat enorme gevaren met zich mee kan brengen. Tijdens deze lezing worden enkele praktische problemen en oplossingen bekeken.


Productie efficiëntie Binnen dit kader; de optimalisatie van de processen en procesapparatuur, preventie van productiestilstand, de procesbesturing, verkorting van omsteltijden en de versnelling van mengprocessen.


Energiebesparing Professionals richten zich op energieterugwinning, alternatieve energiebronnen, verhogen van het rendement van het proces, verlies van product/lekkage, besparingen op het machinepark, personeel en diensten.


Ga naar locatie:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)