Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Bespaar op onderhoudskosten met Eltav draadloze klepstand monitoring
#1

[Afbeelding: media_350_121869_w180_h210_fit.jpg]

Het ‘Wireless Valve Monitoring System’ van Eltav biedt de oplossing om toezicht te houden op industriële afsluiters in de procesindustrie middels draadloze communicatietechnologie. Het wireless valve device (WVD) is eenvoudig op een afsluiter te monteren en signaleert of een afsluiter open of dicht staat. Aan de hand van de weerstandscurve van de afsluiter kan worden bepaald of deze aan onderhoud toe is. Onderhoud aan de afsluiter is pas nodig als de WVD een afwijking signaleert, dit scheelt in de onderhoudskosten. Grootste besparing zit ‘m in het feit dat er geen kabels nodig zijn. De WVD werkt op 2 X Lithium Tadiran ½ AA TLL5902 batterijen, deze zijn in place eenvoudig te vervangen.

Robuust
Deze valve monitoring oplossing is betrouwbaar en robuust. Eltav heeft gekozen voor het draadloze IEEE 802.15.4-netwerk (ISA100.11A) dat gebruik maakt van het wereldwijd licentievrije spectrum. Het netwerk is zo ontworpen dat het behalve robuust en betrouwbaar ook kostenefficiënt is. Doordat de WVD alleen stroom gebruikt als de as van de afsluiter beweegt, heeft deze een laag stroomverbruik. Levensduur van de batterij is 5 jaar, bij 1x stand verandering per uur.

ATEX-gecertificeerd
Het instrument is uitgerust met een zelfdiagnoseprogramma. Wanneer bij meer routers er één defect is, zoekt de WVD automatisch aansluiting bij een andere router, vlogens het zgn MESH netwerk. Deze eigenschap biedt een besparing op de installatie- en onderhoudskosten, terwijl een hoge beschikbaarheid gegarandeerd blijft. Eltav is ATEX-gecertificeerd, waardoor het netwerk geschikt is voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen.

Voor meer info klik hier


Bijlagen
.pdf System_Description_light.pdf Grootte: 692 KB  Aantal keer gedownload: 438


Ga naar locatie:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)