Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Thermfrost is een enkele of een twee assen schroefwarmtewisselaar
#1

[Afbeelding: Schroefwarmtewisselaar3.png]

De Thermfrost is een enkele of een twee assen schroefwarmtewisselaar waarbij aan de hand van de parameters en de beschikbare ruimte ter plaatse gekozen kan worden voor mantel, as en/of schroefbladen koeling. De koeling kan doormiddel van water, glycol, glycol/water mengsel, olie en ander voor de hand liggende koelmedia die reeds aanwezig zijn. Aan de hand van de gewenste delta T van het product en een aantal product parameters wordt het benodigde koeloppervlak berekend.

Om de gewenste temperatuurdaling te kunnen garanderen is het van belang dat soortelijke warmte product (Cp) Spec Heat, Warmtegeleidingcoëfficiënt Thermal Conductivity en U-waarde Warmteoverdrachtscoëfficiënt bekend zijn. Het lastigste deel is het bepalen van de totale warmteoverdrachtscoëfficiënt. Deze bestaat uit 3 componenten, de temperatuur overdracht van de vaste stof naar het metaal, de geleiding door het metaal en de overdracht van het metaal naar het koelmedium. De overdracht van het product op het metaal is in de meeste gevallen de beperkende factor en ook in de meeste gevallen niet bekend. Gelukkig is Klinkenberg in het bezit van een testruimte waar de Warmteoverdrachtscoëfficiënt bepaalt kan worden. Wij nodigen u dan ook uit bij deze complexe vraagstukken te komen testen om de juiste parameters te meten in onze test opstelling.

Thermfrost compact uitvoering ®
Het grote probleem wat wij horen van klanten is dat de gewenste temperatuursdaling gepaard gaat met een behoorlijk koeloppervlakt wat resulteert in vrij grote machines. De meeste klanten kampen met ruimtegebrek en kunnen een dergelijke machine niet kwijt, buiten dat de klant zijn kostbare ruimte liever gebruikt voor andere zaken. Klinkenberg is in begin 2008 een weg ingeslagen om aan deze vraag te voldoen en heeft verschillende prototype machines gebouwd. Het prototype is aan vershillende testen onderworpen. Dit resulteerde in de gepatenteerde Thermfrost compact uitvoering. Het grote voordeel van deze machine is dat het koeloppervlak simpel is te vergroten of te verkleinen zonder dat de buitendimensies worden aangepast. Indien er te weinig koelcapaciteit is vergroten we het koeloppervlak.

Is er te veel koeling verkleinen we het oppervlak. Geen kunst en vliegwerk, simpel en snel en altijd de garantievoor de gevraagde temperatuursdaling of steiging.

klik hier voor meer info


Ga naar locatie:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)