Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Goede stemming en optimisme tijdens vakbeurs Techni-Show 2012
#1

‘De industrie is supersexy!’ Hiermee opende FME-CWM voorzitter Ineke Dezentjé Hamming dinsdagochtend 13 maart de twee vakbeurzen Techni-Show en ESEF in de Jaarbeurs in Utrecht. Bij de aftrap van het tweejaarlijkse evenement voor de maakindustrie kreeg Dezentjé Hamming een glas champagne van een robot. In de vier dagen die volgden was de stemming goed. Er heerste voorzichtig optimisme zowel onder bezoekers als exposanten. Bezoekers gaven de beurs gemiddeld een 7,4. Exposanten gaven een 7,1. Er zijn in totaal 220.607 gesprekken gevoerd tussen bezoekers en exposanten. Techni-Show 2012 vond plaats van 13 tot en met 16 maart in Jaarbeurs Utrecht.

Martijn Beckers kijkt tevreden terug op de beurs: “De sfeer was bij alle partijen positief. Ik heb veel goede reacties gehad. Een groot aantal exposanten kwam met nieuwe, innovatieve producten die speciaal op de beurs werden gepresenteerd. En een kwart van de exposanten heeft zich al tijdens de beurs ingeschreven voor editie 2014.”

220.607 gesprekken gevoerd
Techni-Show 2012 kreeg 41.479 bezoekers. 24 % van de bezoekers bezocht de beurs voor de eerste keer. Het aantal bezoekende bedrijven was hetzelfde als vorige editie. Per bezoeker zijn gemiddeld 19 stands bezocht. Er zijn in totaal 220.607 gesprekken gevoerd tussen bezoekers en exposanten. Op de hoogte blijven van nieuwe product- en brancheontwikkelingen was de belangrijkste reden om naar de beurs te komen (69%). Contacten onderhouden met bestaande relaties (45%) en oriëntatie in verband met investeringsplannen (32%) kwamen op twee en drie. Er zijn op de beurs gemiddeld twee vervolgafspraken per bezoeker gemaakt. Ongeveer de helft van de bezoekers was eind- of medebeslisser.

Andere ‘facts & figures’
Voorafgaand aan het beursbezoek had 32% van de bezoekers serieuze investeringsplannen. 25% van de bezoekers heeft op de beurs nieuwe investeringsplannen gekregen. Verder was 77% erg tevreden over de volledigheid van het aanbod. En 73% weet nu al dat ze Techni-Show 2014 waarschijnlijk gaan bezoeken. Tot slot was 76% zeer tevreden met de combinatie van ESEF en Techni-Show.

Reacties
Enkele reacties van bezoekers en exposanten op Twitter weerspiegelden de sfeer op Techni-Show. Style High Tech vond het goed zakendoen op Techni-Show. Zij verkochten negen machines op de beurs: "Sentiment is goed, onze klanten zijn druk". Ook bij Van de Groep & Olsthoorn (@vdgroep) stonden ze niet stil: “Drukte bij onze stand op de Techni-Show http://twitter.com/vdGroep/status/180624...44/photo/1.” Exposant Matex Deuren BV (@matex_deuren) postte na beurs de reactie: “Techni-Show weer voorbij. Was weer een daverend succes. #technishow #ts12 http://pic.twitter.com/RuFjIdDL.“

Bezoeker Ulamo Coatings (@UlamoCoatings) was ook positief: “ESEF2012 en #technishow bezocht. Interessante contacten gelegd en veel mogelijkheden gezien voor #Ulamocoating #kwaliteit #duurzaamheid.”
Bij aanvang van de eerste beursdag tweette ANWB Verkeer (@Anwbverkeer): “De vakbeurzen ESEF en Techni-Show veroorzaken 3 km file op de #A12 Den Haag<->Utrecht bij de afritten Jaarbeurs/Kanaleneiland.”

Over Techni-Show
Techni-Show is de grootste beurs voor industriële productietechnieken, verwerking en bewerking van metalen, kunststoffen, toebehoren en hulpmiddelen binnen de Benelux. Exposanten toonden van 13 tot en met 16 maart hun nieuwste producten en diensten. Gelijktijdig met Techni-Show vond toeleveringsbeurs ESEF plaats. Meer informatie over Techni-Show: www.technishow.nl. Volgt Techni-Show ook op Twitter via #technishow.


Ga naar locatie:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)