Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Platina, gouden en zilveren winnaars Techni-Show Innovatie Awards 2012
#1

Tijdens een feestelijke uitreiking op 13 maart in Jaarbeurs Utrecht zijn de winnaars van de Techni-Show Innovatie Awards 2012 bekend gemaakt. Platina ging naar het Bewerkingscentrum HSM 400 ULP met ITM van GF AgieCharmilles. Renishaw ging er vandoor met de gouden plak voor de Meetopstelling Equator met parallelkinematische structuur. En zilver was voor de Afkantpers HD-1003 ATC NT met automatische gereedschapswisselaar van Amada. Ook het publiek kon een stem uitbrengen. De publieksprijs is gewonnen door Valk Welding met de 3D Free Shape Welding Solution. Alle innovaties zijn nog tot en met 16 maart te bewonderen op vakbeurs Techni-Show in Jaarbeurs Utrecht.

GF AgieCharmilles, platina
Over het Bewerkingscentrum HSM 400 ULP met ITM zei de jury: “Bijzonder is de optische camera om de gereedschappen met vol toerental te controleren. Niet alleen op diameter en lengte, maar ook op vervuiling met spanen of emulsie.”

Renishaw, goud
De meetopstelling Equator met parallelkinematische structuur vond de jury erg interessant met name vanwege het nieuwe meetalternatief gebaseerd op een opstelling met een parallelkinematische structuur die snel meten mogelijk maakt. Deze innovatie kreeg de gouden plak.

Amada, zilver
De afkantpers HD-1003 ATC NT met automatische gereedschapswisselaar kreeg zilver van de jury. “Hiermee kunnen machine en gereedschappen vanuit een CAD/CAM-programma, in één keer worden geprogrammeerd om de steltijden aan de afkantbank te minimaliseren.”

De andere genomineerden voor de Techni-Show Innovatie Awards zijn: Robomotive met de Humanoïde robot met 3D bin picking, Dymato met de draadvonkmachine Mitsubishi NA1200 Essence, Gibas met het Bewerkingscentrum Fehlmann Picomax 56 TOP, Nikon met de digitale laserscanner LC15Dx, Resato met de Bevelling Cutting Head, Safan met de operator hulp en Valk Welding met de 3D Free Shape Welding Solution.

Jury
De jury van de Techni-Show Innovatie Awards 2012 bestond uit Franc Coenen (Made in Europe), Rolf Elling (Vraag en Aanbod), Marcel Groener (Norma), Bart Meijer (Saxion), Jan Retera (KMWE), Eduard Rutten (Metes), Reinold Tomberg (Metaal Magazine, voorzitter van de jury), Frederik Tönis (Hankamp Gears) en Eric Weustink (MetaalNieuws).

Algemene indrukken van de jury
De jury toonde zich tevreden over het niveau van de tien nominaties. De jury ziet vernieuwingen en er is duidelijk sprake van evoluties en niet van revoluties. Oftewel: de vernieuwingen gaan in kleine stapjes en borduren voort op bekende metaalbewerkingstechnieken. Het is de jury duidelijk dat de procesbeheersing van het metaal bewerken momenteel veel aandacht krijgt.

Over Techni-Show
Techni-Show is de grootste beurs voor industriële productietechnieken, verwerking en bewerking van metalen, kunststoffen, toebehoren en hulpmiddelen binnen de Benelux. Exposanten tonen van nog tot en met vrijdag 16 maart hun nieuwste producten en diensten. Gelijktijdig met Techni-Show vindt de toeleveringsbeurs ESEF plaats. Meer informatie over Techni-Show 2012: www.technishow.nl. Volg Techni-Show 2012 ook op Twitter via #technishow.


Ga naar locatie:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)