Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Netwerken tijdens toeleveringsvakbeurs ESEF 2012
#1

“De industrie is altijd op zoek naar nieuwe, nog betere producten, technologische grenzen om vervolgens die grenzen te verleggen. Zonder industrie kan niets draaien. Hier op de ESEF is de komende dagen te zien hoe groot de toegevoegde waarde van onze toeleveringsindustrie is”, aldus FME-CWM voorzitter Ineke Dezentjé Hamming tijdens de opening van ESEF en Techni-Show op dinsdag 13 maart. En die toegevoegde waarde was groot, zo blijkt na de beurs. De bezoeker gaf de beurs een 7,2 als eindcijfer. De exposant beoordeelde ESEF met een 7. De nadruk op lag op nieuwe contacten leggen en bestaande relaties verbeteren. De vakbeurs voor toelevering vond samen met Techni-Show plaats van 13 tot en met 16 maart in Jaarbeurs Utrecht.
Project manager Frank Klein Tank blikt terug: “Er kwamen veel positieve reacties van zowel exposant als bezoeker. Bezoekers kwamen met name naar de beurs om op de hoogte te blijven van nieuwe product- en brancheontwikkelingen (68%) en dat is volgens mij goed gelukt. Ook bestaande contacten onderhouden (60%) en nieuwe contacten leggen (51%) vond men van belang.”


Tevreden
ESEF had 26.471 bezoekers. Er zijn ongeveer 190.000 businesscontacten gelegd. 61% was eind- of medebeslisser. 20% had voor aanvang van beurs al investeringsplannen. En 15% kreeg door beursbezoek nieuwe plannen om te investeren. 72% was zeer tevreden met de volledigheid van het aanbod van exposanten. En 74% geeft aan volgende editie waarschijnlijk weer van de partij te zijn.

De app
De ESEF en Techni-Show hadden een primeur met een eigen beursapp. 15 % van de IPhone, IPad of Android smartphone gebruikers heeft de app gedownload. 78% van de gebruikers gaf aan tevreden te zijn met de app. De bezoeker had na downloaden van de app toegang tot een geavanceerd catalogussysteem, met tal van zoekfuncties. Hij kon exposanten toevoegen aan zijn persoonlijke favorietenlijstje en seminars en demonstraties noteren in de agenda.

Reacties
Enkele reacties van bezoekers en exposanten op Twitter weerspiegelden de sfeer op ESEF.
Merford (@merford) was positief: “Laatste dag van tot nu toe zeer geslaagde #ESEF. Veel aandacht voor onze #trillingsisolatie en #geluidsisolatie http://yfrog.com/oewlmxtj. “Het was druk bij Disselhorst Metaal (@DsslhorstMetaa): “Dat was dag 2 #ESEF #ESEF12 nog drukker dan dag 1. Kortom goede beurs. Op naar morgen!” Brainport Industries (@BrainportIndust) gaf aan: “Weinig pessimisme bij industrie op #esef12. De ESEF beurs app gedownload om de Brainport Industries leden te kunnen vinden #esef12”.
Bezoeker Anita van Breemen (@anitavanbreemen) zei: “Vandaag feest van herkenning tijdens seminars #ESEF. Praktijkcase Erland Bakkers was erg herkenbaar.”

Over ESEF
ESEF is dé vakbeurs op het gebied van toeleveren, uitbesteden en engineering. Meer informatie is te vinden via www.esef.nl. ESEF vond gelijktijdig plaats met Techni-Show.


Ga naar locatie:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)