Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Operator hulp van Safan wint Made in Holland 2012
#1

De operator hulp van Safan is de winnaar van de Made in Holland Award 2012. Safan heeft zich onderscheiden van de rest met de ontwikkeling en vervaardiging van een operator hulp voor afkantwerkzaamheden, de Safan Eye. Afkantbankoperators krijgen hiermee instructies op bijvoorbeeld het plaatwerkstuk zelf of op de bril (‘augmented reality’) geprojecteerd. “De Safan Eye is stoer, onderscheidend en breed in te zetten in de maakindustrie”, aldus de jury. Alle genomineerde innovaties zijn net als de winnaar nog tot en met 16 maart te bewonderen op de vakbeurzen ESEF en Techni-Show in Jaarbeurs Utrecht.

Enorme boost voor jongeren
De jury is onder de indruk van de wijze waarop relevante data kan worden geprojecteerd. Ook genereert de Safan Eye een betere procesbeheersing: “We verwachten dat dit een boost zou kunnen gaan geven aan jongeren die kiezen voor techniek. Met het verwachte enorme tekort aan technische vakkrachten, zou dit een prima stimulans kunnen zijn", aldus juryvoorzitter Rolf Elling.

De andere genomineerden voor de Made in Holland 2012 zijn Elcee Holland met de Sferisch glijlager, Resato met de Bevelling Cutting Head voor vijfassig waterstraalsnijden, Smits Machine fabriek met de Commonrail diesel verstuivertrekker, TEQQ en de Integrated Product Handler voor automatiseren van bewerkingscentra en VDL Parre samen met Peze Product Innovation en hun Quinny Yezz buggy die volledig is vervaardigd van kunststof. Alle inzendingen, genomineerden en winnaars zijn tot en met 16 maart op ESEF en Techni-Show te bekijken.

De jury
De jury van de Made in Holland Award 2012 bestaat uit Rolf Elling, hoofdredacteur Vraag en Aanbod en Verbindingstechnieken (juryvoorzitter), Arthur Eger, hoogleraar industrieel ontwerpen Universiteit Twente (juryvoorzitter ESEF Awards) en Reinold Tomberg, hoofdredacteur Metaal Magazine (juryvoorzitter Techni-Show Innovation Awards).

Over Techni-Show en ESEF
Techni-Show is de grootste beurs voor industriële productietechnieken, verwerking en bewerking van metalen, kunststoffen, toebehoren en hulpmiddelen binnen de Benelux. Meer informatie over Techni-Show 2012 www.technishow.nl. Tegelijkertijd vindt de ESEF plaats. Dit is een vakbeurs op het gebied van toeleveren, uitbesteden en engineering. Meer informatie is te vinden via www.esef.nl. Volg beide beurzen ook via Twitter #esef12 of #technishow.


Ga naar locatie:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)