Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Winnaars ESEF Awards 2012 bekend gemaakt op eerste dag van ESEF
#1

De winnaars van de ESEF Awards 2012 zijn bekend gemaakt tijdens een feestelijke uitreiking op 13 maart in de Jaarbeurs in Utrecht. In de categorie ‘Engineering & Design’ won de Commonrail diesel verstuivertrekker van Smits Machine Fabriek. VDL Parree en Pezy Product Innovation zijn de winnaars in de categorie ‘Innovatieve materiaaltoepassingen’ met hun Quinny Yezz buggy. Van Hoof Groep was ‘Best Supplier’ met een productiemethode voor het slijpen van vertandingen uit vol materiaal. Ook het publiek kon een stem uitbrengen. De publieksprijs is ook gewonnen door VDL Parree en Pezy Product Innovation met de Quinny Yezz. Alle innovaties zijn nog tot en met 16 maart te bewonderen op vakbeurs ESEF in Jaarbeurs Utrecht.
Smits Machine Fabriek wint in categorie ‘Engineering & Design’
De Commonrail dieselverstuivertrekker is een mechanisch systeem om dieselverstuivers, inclusief elektronische componenten, onbeschadigd uit een cilinderkop te verwijderen. “Wanneer dit product succesvol in de markt wordt gezet, gaat dat de consument een interessante kostenbesparing opleveren”, aldus de jury.

VDL Parree en Pezy Product Innovation categorie ‘Innovatieve materiaaltoepassingen’
Deze volledig van kunststof vervaardigede buggy is lichter dan bestaande buggy’s met aluminium en stalen frames. De reactie van de jury was dan ook: “Met de briljante toepassing van dit sterke kunststofmateriaal geven ontwerper en producent de concurrentie het nakijken.”

‘Best Supplier’ is Van Hoof Groep
Van Eijk Transmissie, een onderdeel van de Van Hoof groep, is gespecialiseerd in de productie van technisch hoogwaardige aandrijfcomponenten, zoals tandwielen, tandheugels en tandriemwielen. Het bedrijf is met de productiemethode voor het slijpen van vertandingen uit vol materiaal de best supplier 2012. “Omdat geen speciale tandwielafwikkelfrezen meer nodig zijn, kan het bedrijf snel op de klantvraag anticiperen, zodat klanten sneller over prototypes kunnen beschikken”, aldus de jury.

De andere genomineerden voor de ESEF Awards in de categorie ‘Engineering & Design’ waren de Fonckel van Aesthetic Interactions en het Triaflex spandoekframe van Garfield Aluminium. In de categorie ‘Innovatieve materiaaltoepassingen’ waren de andere twee genomineerden de Tube van Heat & Surface Treatment en de Sonupuls ultrageluid behandelkop van China Challenge Product Development. De categorie ‘Best Supplier’ had één genomineerde en dat is ook de winnaar geworden. Alle winnaars, genomineerden en inzendingen zijn tot en met 16 maart te bewonderen op vakbeurs ESEF in Jaarbeurs Utrecht.

Jury
De jury van de ESEF Awards 2012 bestond uit Prof. A. Eger, Universiteit Twente (juryvoorzitter), H.R. Robertus, Dutch Design, W.J. Jouwsma, Bronkhorst High‐Tech B.V., R. Kousbroek, Koninklijke Metaalunie, E. de Ruijter, Directeur beleid en advies NRK, T.F.J.L. Lenssen, Vereniging voor Produktietechniek, J. Oonk, Freelancer Metaal Magazine, W.E. Pijzel, Nederlandse Orde van Uitvinders, M.J.L. van Tooren, TU Delft, lucht‐ en ruimtevaarttechniek en G. Huizinga, manager technology, innovation, environment and energy, FME‐CWE.

Over ESEF
ESEF is de vakbeurs op het gebied van toeleveren, uitbesteden en engineering. Meer informatie is te vinden via www.esef.nl. ESEF vindt gelijktijdig plaats met Techni-Show. Volg ESEF ook op Twitter via #esef12


Ga naar locatie:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)